CarAudioForum.com

Go Back   CarAudioForum.com > Discussion Forums > Car Audio: Installation Help

Reply
Old 04-12-2015, 10:57 PM   #1
rahmanatl

Registered User
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 2
rahmanatl is on a distinguished road



Subwoofer turns on when car turns on..

Hey guys, just made an account to post this. I got a 12'kicker sub and alpine mrp m450 amp installed yesterday.
When the guy installing it said he was done, i tested it and when the car was on and all doors were closed, the subwoofer would just blare on consistently with the bass even though the radio was off. He then fixed it and i left.
Now when my car is off for atleast 4+ minutes and then i turn it on, the subwoofer blares 4 times for about a second each like boooom boooom boooom boooom (sorry to sound childish lol) so for about 4-5 seconds total. It sounds lounder then it sounds when i play music.
I was wondering what the cause would be and how to fix it.

Its a stock 2014 accord ex sedan with the kicker sub in the trunk and the alpine hooked up on the back of the rear seat in the trunk.
I know determining the cause would be difficult since you can't see all the wiring but if someone had the same problem or something please help.
I am planning on going to the installer guy in a week when i do not have work. Thanks guys, sorry for the long post.
rahmanatl is offline   Reply With Quote

Sponsored Links
Help Syrian Refugees Survive. Donate Now!
Or text REFUGEES to 50555 to give $10 to USA for UNHCR
Old 04-12-2015, 10:59 PM   #2
basicxj

Registered Spam Offender
 
Join Date: Jul 2006
Location: north of the 49th
Posts: 19,786
basicxj has a reputation beyond reputebasicxj has a reputation beyond reputebasicxj has a reputation beyond reputebasicxj has a reputation beyond reputebasicxj has a reputation beyond reputebasicxj has a reputation beyond reputebasicxj has a reputation beyond reputebasicxj has a reputation beyond reputebasicxj has a reputation beyond reputebasicxj has a reputation beyond reputebasicxj has a reputation beyond repute



By all means have the installer fix it- some places to start are checking connections of RCAs, LOC (if used) and grounds.
basicxj is online now   Reply With Quote

Old 04-12-2015, 11:03 PM   #3
rahmanatl

Registered User
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 2
rahmanatl is on a distinguished road



Quote:
Originally Posted by basicxj View Post
By all means have the installer fix it- some places to start are checking connections of RCAs, LOC (if used) and grounds.
Yes i will go to the installer but that would have to be on saturday.
Thanks for your reply. I do not know the slightest about this stuff but i will double check to see if the wires are connected strong. And by LOC if you mean line out converter then yes that was used also.
rahmanatl is offline   Reply With Quote

Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 06:35 PM.
Powered by vBulletin® - Copyright © 2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1996 - 2011 by CarAudioForum.com - all rights reserved.